Alegerea celui mai potrivit colier pentru o doamnă sau o domnișoară din viața ta nu este o sarcină ușoară. Trebuie să iei în considerare materialul, pietrele prețioase, culoarea dar și lungimea. Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie îți oferim câteva criterii de care trebuie să ții cont.

Cum determini materialul potrivit?

Există o mare varietate de materiale atunci când vine vorba de alegerea unui colier pentru femei. Poți opta pentru coliere din oțel inoxidabil sau pentru coliere din aur, un material atemporal, perfect pentru persoanele cu tenul mai închis sau pielea bronzată. Poți lua în considerare coliere cu perle de cultură. Colierele din aur alb rimează cu eleganță și unicitate. Un must-have pentru femeile cu pielea deschisă la culoare, această nuanță prețioasă se potrivește de minune cu tonurile mai reci.

Nu neglija lungimea colierului

Lungimea colierului este importantă. Trebuie să știi că nu există un model perfect, deoarece totul depinde de preferințele persoanei pentru care alegi colierul. De asemenea, va trebui să iei în considerare și morfologia persoanei căreia îi dăruiești colierul, astfel încât să alegi modelul potrivit. O lungime cuprinsă între 40-42 cm este potrivită pentru o persoană cu gâtul lung. Pe de altă parte, dacă doamna sau domnișoara pentru care alegi colierul are gâtul scurt ar trebui să optezi pentru coliere lungi, adică cu o lungime minimă de 55cm. Poți face un compromis alegând un colier de lungime medie, cu o lungime cuprinsă între 45cm și 50cm. Cu toate acestea, nu există reguli fixe, totul depinde de stilul persoanei care îl poartă.

Alegerea colierului în funcție de ținută

Dacă vrei să mulțumești pe cineva, este esențial să ții cont de gusturile sale în materie de haine. Dacă persoana căreia vrei să îi oferi colierul este o femeie cochetă, care poartă haine casual și elegante, vei alege cu siguranță un colier la baza gâtului. De asemenea, acest tip de colier se potrivește perfect cu decolteurile rotunjite, pătrate sau în V. Dacă este o persoană care poartă în mod regulat decolteuri adânci, completează acest tip de colier cu un pandantiv plăcut.

Pentru o femeie care apreciază finețea, optează pentru un colier cu o închidere mini și pietre fine sau perle de cultură. Acest model va pune în valoare stilul purtătoarei și va completa un decolteu rotund, pătrat sau în V. Dacă este posibil, alege pietre prețioase de aceeași culoare cu ochii destinatarei. Este o notă de eleganță care pune în valoare chipul. Cu toate acestea, nu există o indicație precisă în ceea ce privește lungimea colierului.

Fie că este vorba de o ieșire în oraș sau de o ținută de zi cu zi, colierele mai lungi oferă o notă de stil în plus. Alege un colier lung și vei fi încântată de rezultatul final. Dacă cea pentru care cauți colierul poartă în mod regulat coliere în V, nu poți da greș cu colierele tip cascadă. Modelul este alcătuit din mai multe rânduri de lanțuri pentru un efect absolut remarcabil. Și nu uita de colierul cravată, o alegere deosebit de interesantă pentru a pune în valoare silueta, adăugând o ușoară notă de rafinament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *